Infopunt geopend

Agenda archief

Maand

Categorie

Infopunt | vragen stellen zonder drempels

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Over zorg, welzijn, maar ook over allerlei activiteiten die er in het Kulturhus te doen zijn.
Je gaat naar het Infopunt als je niet precies weet waar je met je vraag heen kunt, of omdat je een hulpvraag hebt en denkt dat deze niet zwaar genoeg is om direct naar een zorgorganisatie te stappen.
Ook kan het zijn dat je eerst wilt kijken of er geen andere oplossingen zijn.
Of heb je gewoon een hele praktische vraag? Ook dan is het Infopunt de plek waar je terecht kunt.

Voor wie?
Voor alle inwoners van de gemeente Dalfsen.

Het Infopunt is er voor iedereen!
Misschien voel je je eenzaam en ben je op zoek naar manieren om meer contact te maken met mensen, of is er veel ruzie thuis met één van de kinderen en zoek je iemand om ervaringen mee uit te wisselen.
Of ben je op zoek naar een training, maar weet je niet precies wat je wilt?
Het Infopunt is de plek waar je terecht kunt met al je vragen over zorg-, en welzijn: persoonlijke, praktische, complexe of makkelijke vragen.
Het Infopunt helpt je verder.

Deskundige hulp
Bij het Infopunt werken deskundige mensen met een warm hart. Het zijn goed getrainde professionals en vrijwilligers die vanuit de deelnemende partners opgeleid en begeleid worden. Kunnen zij je vraag niet beantwoorden, dan helpen zij je op weg en verwijzen ze door naar de juiste organisatie.
Het Infopunt is een initiatief van de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen en Saam Welzijn. Maatschappelijke organisaties zoals de Kulturhusen, de Kern Maatschappelijke Dienstverlening, Humanitas, VluchtelingenWerk, MEE IJsseloevers en de gemeente Dalfsen leveren een belangrijke bijdrage.

Zijn mijn gegevens beschermd als ik die deel bij het Infopunt?
Het Infopunt voldoet aan alle eisen die er wettelijk zijn rondom privacy. De mensen die bij het Infopunt werken zullen nooit informatie met anderen delen als jij dat niet wilt en daar geen toestemming voor hebt gegeven. Heel veel onderwerpen kunnen onderling  kort besproken worden en dan kijken de mensen van het Infoteam samen met jou wat er nodig is. Omdat het Infopunt niet zelf de ondersteuning geeft bij hulpvragen die veel expertise vereisen, maar doorverwijst naar specialistische organisaties wordt er geen dossier opgebouwd. Heb je een vraag, stel hem gerust. De ondersteuning die het Infopunt biedt is gratis.

Infopunt Nieuwleusen


Openingstijden:

Maandag: 14.00 tot 16.00 uur
Dinsdag: 10.00 tot 12.00 uur
Donderdag: 10.00 tot 12.00 uur
14.00 tot 16.00 uur
18.00 tot 20.00 uur