De stem van vrouwen – Een rondetafelgesprek – Internationale vrouwendag

Agenda archief

Maand

Categorie

De stem van vrouwen: bent u erbij op 8 maart 2022?

Dinsdag 8 maart 2022 is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop we in de gemeente Dalfsen de stem van vrouwen centraal stellen. Hoe ervaren vrouwen de huidige samenleving? Wat zijn de drijfveren van vrouwen om kansen te benutten en hoe omzeilen ze eventuele belemmeringen? Wat is eigenlijk het belang van inclusiviteit en diversiteit? Op 8 maart vindt ’s avonds om 19.30 uur een rondetafelgesprek in De Spil in Nieuwleusen plaats, met burgemeester Erica van Lente als gespreksleider. Zes vrouwen uit de gemeente Dalfsen nemen aan tafel deel aan het gesprek. Geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom als toehoorder aanwezig te zijn. Aanmelden kan via aanmelden@dalfsen.nl.

Burgemeester Erica van Lente: “Je stem laten horen lijkt zo gewoon, maar dat is het niet altijd. We willen graag op deze dag ervaringen en ideeën daarover delen. Het gesprek aan tafel zal breed ingestoken worden over ‘de stem van vrouwen’; hoe laten vrouwen van zich horen in de huidige samenleving? Waarom zijn diversiteit en inclusiviteit van belang? Daarnaast blikken we ook vooruit naar de stem van vrouwen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in de week erna. Hoe komen we tot een divers lokaal bestuur? Niet alleen diversiteit voor wat betreft gender, maar ook in leeftijden, achtergronden en afkomst. Ik kijk uit naar het gesprek en nodig u van harte uit om 8 maart aanwezig te zijn als toehoorder!”

Op 8 maart gaan zes vrouwen met een heel diverse achtergrond met elkaar in gesprek: Joana Bahati, Chantal Everaardt, Trea ten Kate, Diny Laarman, Tineke Meijerink en Claudia Oro. Vrouwen met een verschillende culturele achtergrond, van verschillende leeftijden en met verschillende (werk)ervaringen (onder andere als zelfstandig ondernemer, journalist, schrijver, directeur, wethouder bij de gemeente).

Aanmelden

Er kunnen 40 mensen aanwezig zijn in de buitenring. Bent u geïnteresseerd in dit gesprek? Dan bent u van harte welkom om hierbij aanwezig zijn! Aanmelden is mogelijk door uw naam door te geven via aanmelden@dalfsen.nl. Er wordt het principe ‘vol = vol’ gehanteerd, dus wees er snel bij. Inschrijven kan tot 4 maart 2022. De avond wordt georganiseerd in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Inloop vanaf 19.15 uur en het gesprek start om 19.30 uur.