KidsLab – Luistert de computer? Leer programmeren (9-12 jaar)

Agenda archief

Maand

Categorie

KidsLab – Luistert de computer? Leer programmeren (9-12 jaar)
Online activiteit

In deze workshop leer je de basis van programmeertaal. Eerst krijg je een korte uitleg over programmeren en enkele voorbeelden te zien.

Dit is een KidsLab+ workshop
Deze is heel geschikt voor kinderen die wel wat extra uitdaging willen. Je leert een techniek en krijgt daarbij ook wat theorie. Deze workshop wordt onder andere gegeven met samenwerkingspartners en hebben altijd een specifiek thema. Je gaat dus niet alleen met de handen aan de slag, maar je denkt ook na over het thema.

Luistert de computer? Leer programmeren – 4 mei van 15:00 tot 16:30 uur
In deze workshop leer je de basis van programmeertaal. Eerst krijg je een korte uitleg over programmeren en enkele voorbeelden te zien. Daarna gaan we zelf aan de slag. Dit doen we door elkaar “computerprogramma’s” te geven en die uit te voeren. Ook gaan we zelf een programma maken en kijken hoe je opdrachten geeft die de computer uit kan voeren. Kun jij zelf ook een computerprogramma bedenken?

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 4 mei) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 4 mei van 15:00 – 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Benodigdheden

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop het volgende nodig:

  • A4 papier
  • Strookjes gekleurd papier
  • Zwarte stift
  • Kleurstiften en/of potloden