KidsLab – Mobielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Agenda archief

Maand

Categorie

KidsLab – Mobielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Online activiteit

Wat je op jouw telefoon of laptop doet is heel persoonlijk dus is het logisch om ook de buitenkant uniek te maken. Met het programma Inkscape kun je zelf een eigen sticker ontwerpen die we bij Tetem voor je uit kunnen snijden met een lasercutter.

Dit is een KidsLab ontwerp workshop georganiseerd door Tetem
Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door Tetem wilt laten maken in hun MaakMeeLab dan vragen ze daar een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Versier je mobiel met een sticker – 5 mei van 15:00 – 16:30 uur
Wat je op jouw telefoon of laptop doet is heel persoonlijk dus is het logisch om ook de buitenkant uniek te maken. Met het programma Inkscape kun je zelf een eigen sticker ontwerpen die we bij Tetem voor je uit kunnen snijden met een lasercutter. Dit is een apparaat dat met een dunne laserstraal door allerlei materialen kan snijden. Plak je zelfontworpen sticker op je telefoon(hoesje) of laptop, dan weet iedereen direct dat dit jouw apparaat is!

Heb je je ontwerp af en wil je graag de sticker thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen voor € 1,50 incl. verzending per sticker. Via het bijgevoegde stappenplan en bestelformulier kan je lezen hoe je de sticker kan bestellen. Je stuurt je ontwerp samen met het bestelformulier op naar . Tetem gaat de sticker voor je maken in hun MaakMeeLab. Zodra deze klaar is, stuurt Tetem  de sticker per post naar je toe.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 5 mei) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 5 mei 15:00 – 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Benodigdheden

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via: https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop)
  • Het bestelformulier om je mobielsticker te bestellen (optioneel)