KidsLab – Photoshop een tijdverwisseling (8-12 jaar)

Agenda archief

Maand

Categorie

KidsLab – Photoshop een tijdverwisseling (8-12 jaar)

Online activiteit

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop georganiseerd door Tetem
Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Vervals de tijd met behulp van Photoshop  – 7 mei van 15:00 – 16:30 uur
We gaan een tijdverwisseling ofwel een ‘anachronisme’ maken met Pixlr, een gratis online photoshop-programma. ‘Ana’ betekent verkeerd en ‘chrono’ is tijd. We gaan dus dingen uit verschillende tijden samenvoegen. We beginnen met een hele oude foto of een antiek schilderij. Daar voegen we moderne spullen en apparaten aan toe. Door met filters te werken valt het haast niet op dat de nieuwe spullen niet thuishoren op de oude foto. Zo krijg je een grappig zoekplaatje.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 7 mei) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 7 mei van 15:00 – 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Benodigdheden

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop het volgende nodig:

  • Een extra computer of laptop waarop je de website https://pixlr.com/nl/ open hebt staan. Voor deze workshop kan je het beste 2 computers/laptops naast elkaar hebben staan (1 voor het volgen van de Zoomsessie en 1 om de workshop uit te voeren).
  • Download het ZIP bestand voor alle afbeeldingen waarmee we gaan werken (ZIP bestand tijdverwisseling)