Lablearning@Home webinar-serie Wearable maken

Agenda archief

Maand

Categorie

Lablearning@Home webinar-serie Wearable maken

Online activiteit

Lablearning@Home webinars zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij je op een interactieve manier kennis maakt met de modernste technologieën en de software pakketten die daarbij horen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter, borduurmachine of 3D printer kan meedoen aan de Lablearning@Home webinars.

Lablearning@Home webinar-serie ‘Wearables maken’
Heb je wel eens nagedacht hoe jouw ideale tas eruit zou moeten zien? Welke vorm en kleur die moet hebben? En wat je ermee wilt uitstralen? Kies je voor je naam, bedrijfslogo, lijfspreuk of favoriete bloem als applicatie? En moet deze dan ook nog licht kunnen geven?

In de driedelige online webinar-serie Wearables maken ontwerp je met het softwareprogramma Inkscape een programmeerbare linnen- of heuptas. De tas wordt naar jouw ontwerp gelasercut en geborduurd in ons lab en in de laatste sessie door jou zelf in elkaar gezet. Een uitdagende webinar-serie met als resultaat je eigen gepersonaliseerde tas met verlichting! De eerste webinar is 16 maart.

Hoe ziet het programma eruit?

Webinar 1: Lasercutter – 16 maart 19:00 – 20:30 uur
Je ontwerpt met het softwareprogramma Inkscape een patroon voor een tas. Het ontwerp wordt, na digitale toezending, bij ons met de lasercutter uitgesneden. Je kunt uit 8 stoffen kiezen of een eigen stof toesturen aan het lab. Na het lasercutten blijft je ontwerp bij Tetem.

Webinar 2: Borduurmachine – 20 april 19:00 – 20:30 uur
In de tweede webinar ga je met het software programma Inkscape een applicatie ontwerpen voor op de tas. Dit ontwerp wordt met een borduurmachine uitgevoerd, met gekleurd of geleidend garen op de onderdelen van de uitgesneden stof (uit webinar 1).

Webinar 3: Wearable maken – 18 mei 19:00 – 20:30 uur

Ruim voor aanvang van deze webinar ontvang je per post een pakketje thuis met hierin het uitgesneden, geborduurde stuk stof (uit webinar 1 en 2), electroden, lampjes, Lilypad- controller en geleidend garen. Tijdens de derde webinar ga je deze op de stof maken, zodat de lampjes branden in het door jouw ontworpen item op de linnentas/heuptas. Er is ook een mogelijkheid om de lampjes door een geprogrammeerde Lilypad-controller aan te sturen.

Deelname
De workshops worden online aangeboden en zijn geschikt voor volwassenen. Deelname aan de drie Lablearning@Home webinars ‘Wearables maken’ – die als reeks gevolgd moeten worden –  kan door een mail te sturen aan  + het overmaken van € 15,- (per persoon)* naar Tetem, banknummer NL44RABO0105445053 onder vermelding van:

  • Je achternaam
  • Je woonplaats
  • Aantal personen
  • Webinar-serie Wearables maken

*incl. deelname drie webinars, alle materialen, verwerkings- en verzendkosten.

Na ontvangst van de deelnamekosten kun je deelnemen aan webinar 1, 2 en 3. Je ontvangt hiervoor een bevestigingsmail met een Zoomlink voor deelname aan de webinars en de helpdeskmomenten*. Voor aanvang van zowel webinar 1 als 2 ontvang je een bestelformulier voor het laten uitvoeren van het door jouw gemaakte ontwerp in het desbetreffende webinar.

*Het softwareprogramma Inkscape en de webinars zijn zeer uitgebreid en we verwachten dat deelnemers wellicht voorafgaand of na afloop vragen hebben over het installeren, het ontwerp of het programma. Speciaal voor deze deelnemers hebben we een aantal helpdesk momenten (via Zoom) gepland waarop je met een labmedewerker kan videobellen.

De Lablearning@Home webinars zijn een co-productie van bibliotheken uit Overijssel en Gelderland in samenwerking met Tetem. Waarbij we willen aansluiten op het Textiel Festival Twente, een cultureel festival met als thema textiel waaraan in ieder geval acht musea uit Twente zullen deelnemen.