Oma’s soep / samen koken & eten & kletsen

Agenda archief

Maand

Categorie

Oma’s soep / samen koken & eten & kletsen

Kulturhus De Spil in Nieuwleusen werkt samen met haar partners aan een nieuw project genaamd ‘’Oma’s soep’’. Een vernieuwend project dat moet bijdragen aan het vegroten van sociale verbinding tussen oudere inwoners uit Nieuwleusen en omstreken.

Vanaf maart 2022 wil Kulturhus De Spil iedere donderdagmiddag (13:00 – 15:00 uur) haar kookstudio inzetten voor de samenkomst van inwoners uit Nieuwleusen onder begeleiding van jongeren. Samen werkt men dan aan de bereiding van soep door het gebruik van restantgroenten welke afkomstig zijn van lokale supermarkten, moestuinen en AGF bedrijven. Ook de pluktuin van Kulturhus De Spil wordt voorbereid om een bijdrage te leveren aan het project.

Gedurende het maakproces, bestaat de gelegenheid voor (oudere) inwoners om met elkaar een spelletje te spelen, gezellig te kletsen of een bak koffie of thee te drinken. Het project heeft een onderscheidend karakter, omdat er meer soep gemaakt wordt dan dat de aanwezigen op kunnen. Het teveel aan gemaakte soep, wordt overschonken in 0.5 liter bekers en wordt langsgebracht door met name jongeren aan het adres van (eenzame) ouderen. ‘’We hopen dat het langsbrengen van soep, zorgt voor een extra contactmoment waar eenzame ouderen naar uit kunnen zien’’.

Leveranciers, deelnemers en vrijwilligers gezocht

Om het project te laten slagen is de organisatie op zoek naar toeleveranciers van groenten. ‘’iedere prei of wortel helpt’’, aldus Keijzer, manager van de Spil. Kun je als bedrijf of als inwoner met een moestuin, een deel van je groenten missen, dan vraagt de organisatie om dit kenbaar te maken middels e-mailbericht. Ook kunnen inwoners iedere woensdag voor 12:00 uur groenten brengen en afleveren in de horeca (Grand Café de Nieuwe GArde). Grotere hoeveelheden groenten halen de vrijwilligers van Kulturhus De Spil graag op met haar bakfiets. Met deze groenten kunnen de deelnemers aan de slag. Iedere week dus een andere soep!

Wilt u deelnemen?

Gezellig! Kom dan op donderdag lekker langs. We starten om 13:00 uur in de kookstudio welke gevestigd is in de Spil. Als u vooraf even een berichtje stuurt naar stefankeijzer@despilnieuwleusen.nl dan houden we rekening met uw komst!