Ontwerp een vilten sleutelhanger (9-12 jaar)

Agenda archief

Maand

Categorie

KidsLab – Ontwerp een vilten sleutelhanger (9-12 jaar)

Online activiteit voor kinderen.
Vilt is een textielsoort waarmee mensen al heel lang dingen maken, zoals kleding en tassen. Met behulp van kleurstoffen wordt vilt gekleurd en is het tegenwoordig te verkrijgen in allerlei vrolijke kleuren. Vandaag ga je aan de slag met het ontwerpen van een sleutelhanger (max 5×10 cm) van vilt door middel van het programma Inkscape.

Dit is een KidsLab ontwerp workshop georganiseerd door Tetem
Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we daar een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Ontwerp een vilten sleutelhanger – 5 juni van 15:00 – 16:30 uur
Vilt is een textielsoort waarmee mensen al heel lang dingen maken, zoals kleding en tassen. Met behulp van kleurstoffen wordt vilt gekleurd en is het tegenwoordig te verkrijgen in allerlei vrolijke kleuren. Vandaag ga je aan de slag met het ontwerpen van een sleutelhanger (max 5×10 cm) van vilt door middel van het programma Inkscape. Bij Tetem hebben wij een lasercutter die jouw ontwerp precies kan uitsnijden uit vilt.  Dit is een apparaat dat met een dunne laserstraal door allerlei materialen kan snijden.

Heb je je ontwerp af en wil je graag de sleutelhanger thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen (adressen in Twente: gratis,  adressen buiten Twente: € 1,50 incl. verzending per sleutelhanger). Via het bijgevoegde stappenplan en bestelformulier kan je lezen hoe je de sleutelhanger kan bestellen. Je stuurt je ontwerp samen met het bestelformulier op naar . Wij gaan de sleutelhanger voor je maken in ons MaakMeeLab. Zodra deze klaar is, sturen wij de sleutelhanger per post naar je toe.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 5 juni) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 5 juni 15:00 – 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via: https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop)
  • Het bestelformulier om je sleutelhanger te bestellen (optioneel)