‘Swipe, stap, sprong’ – Webinar voor ouders over (digitale) media

Agenda archief

Maand

Categorie

Webinar voor ouders over (digitale) media

‘Swipe, stap, sprong’

 

Komende week zijn de landelijke Media Ukkie Dagen. Vanaf heel jonge leeftijd komen kinderen in contact met media. Het is zaak ze daarbij goed te begeleiden. Via de Bibliotheek Dalfsen kunnen ouders van jonge kinderen op maandag 28 maart 2022 gratis deelnemen aan een webinar over media en mediagebruik.

 

In deze webinar geeft Denise Bontje  van Mediasmarties.nl een overzicht van het media-aanbod voor jonge kinderen en beantwoordt alle vragen die je als ouder hierover kunt hebben. Kinderen hebben nooit genoeg van verhalen, en die verhalen komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Ouders kunnen hun kind vanaf jonge leeftijd in aanraking laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Zo kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

 

Deelnemende ouders krijgen na de webinar Kijk hoe ik groei, een verzameling mediatips voor thuis. Hiermee kan elke ouder thuis aan de slag met de kinderen.

Ouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar kunnen zich aanmelden via de website van de Bibliotheek Dalfsen, www.bibliotheekdalfsen.nl/mud. Meedoen is gratis. De webinar wordt gehouden op woensdag 31 maart 2021 van 20 uur tot 21 uur.