Verhalen Café, Berthus Westerhuis, Boek: ‘ik Bruutthus’ geschreven door Wouter Groote

Agenda archief

Maand

Categorie

Berthus Westerhuis vertelt in het Verhalencafé in de Spil op woensdag 26 februari!

Foto is gemaakt door: fotograaf André Meijer

Berthus Westerhuis een sleutelfiguur in de Nederlandse Rock- en Metalscene. Voor Wouter Groote Schaarsberg uit Luttenberg was dit de reden een biografie over deze man te schrijven. Kom dus naar het Verhalencafé in De Spil om hier meer over te horen. Nodig elke muziekliefhebber, rockers uit de tijden van “De Karre”, De Proatkoele, Route 66 en andere podia uit om te luisteren naar het verhaal van “Ik Bruuthus”.   Ook is er een exemplaar van het boek ‘Ik Bruuthus’ te winnen, nog meer een reden om te komen en een boeiend verhaal te horen. 

De interviewer van dit Verhalencafé is Evert Jan Pasman, Evert Jan is een geboren en getogen Nieuwleusenaar die bijna 35 jaar gewerkt heeft als commercieel export medewerker bij een tapijtfabriek. Als vrijwilliger is hij momenteel veel op pad voor VechtdalLeeft TV als camera journalist. Daarnaast volgt hij al ruim vijftien jaren voor RTV Focus uit Zwolle, en een aantal andere lokale omroepen, het wel en wee van PEC Zwolle. Evert Jan zijn voorkeur voor het maken opnames gaat dan ook uit naar de sport, muziek komt daarbij op een goede tweede plaats. 

Zo sprak hij in 2019 nog met Bennie Jolink bij de introductie van het Aanhangerschaps bier en heeft hij ook nog mooie herinneringen aan optredens van Normaal in Nieuwleusen en een try out van Normaal in Dalfsen. Frankenstein en Normaal speelden in de jaren zeventig allebei in Lochem een link is dus snel gelegd. De boerenzoon uit Oud Avereest beleefde het allemaal. In zijn jonge jaren met de hardrockband Frankenstein en later met zijn eigen studio. De verhalen zullen gaan over de optredens van Frankenstein en wat eromheen gebeurt, maar over een boerderijtje met een wereldberoemde studio zijn vast ook veel anekdotes te vertellen.   

Graag zien we je in het Verhalencafé in De Spil op woensdag 26 februari in Nieuwleusen. Er is een inloop vanaf 19.30 uur en starten om 20.00 uur! 

De toegang is gratis, de verhalen boeiend en interessant en de koffie of biertje is lekker.

Ontmoeting en gezelligheid is ons streven. Iedereen is van harte welkom!. 

Meer informatie over het VerhalenCafé: www.despilnieuwleusen.nl/VerhalenCafé