Verhalen Café, Maaike Pekkeriet, Verhalenvertelster in het Dialect

Agenda archief

Maand

Categorie

Vertelkunst in Verhalencafé

NIEUWLEUSEN – Maaike Pekkeriet komt op woensdagavond 29 januari meerdere verhalen vertellen in het VerhalenCafé van De Spil. Ze heeft zich gespecialiseerd in het vertellen van volks- en levensverhalen, het liefst in streektaal.

Maaike vertelt al meer dan 15 jaar verhalen en doet dat het liefst in streektaal omdat ze volgens haar dan met minder woorden meer kan zeggen. Ze beheerst de vertelkunst en prikkelt met haar verhalen de fantasie van de luisteraars. De verhalen kunnen gaan over het dagelijks leven, over sprookjes of over verhalen uit de geschiedenis van onze omgeving. Gevraagd naar wat meer duidelijkheid zegt Maaike met gevoel voor dramatiek: “Vroeger gebeurden er dingen die nu niet meer kunnen. Zo ken ik een indrukwekkend verhaal waarin men vroeger op het platteland van onze gemeente zelf tot een kleine (?) operatie overging omdat de artsen geen beslissing namen”.

Vertelkunstenares Maaike Pekkeriet is lid van de vertelkring ‘in geuren en kleuren’, met leden afkomstig uit verschillende plaatsen uit het Reest- en Vechtdal. De toegang in het VerhalenCafé is gratis, iedereen is welkom om mee te luisteren.

Aanvang 20:00

Inloop vanaf 19:30