Breicafé

Agenda archief

Maand

Categorie

Sluit vanaf 10 februari 2020 gezellig aan in het BREICAFÉ in de Spil in Nieuwleusen!

Breien beleeft een echte revival. Het past in de duurzaamheidstrend, geeft contact met echte materialen (na een hele dag online te zijn geweest) én met de breiende medemens. Tevens een prachtig initiatief, voor mensen die zich in een isolement voelen zitten en zich weer onderdeel willen voelen van de maatschappij. Zij zijn wederom verbonden zijn door ”het draad”.

Grand Café de Spil, zal vanaf maandagavond 10 februari, eens per twee weken in het teken staan van het getik van breinaalden. Tussen de koffie en wijn door, bestaat de mogelijkheid om elkaar te helpen, van elkaar nieuwe steken te leren of elkaar eens een compliment te geven. Heb je nog geen ervaring met breien, geen probleem, schuif gewoon gezellig aan, want er heerst een laagdrempelige sfeer en de ervaren handwerkers zullen de nieuwkomers zeker op weg helpen, aldus Lia de Heus initiatiefneemster.

‘In het nieuwe Breicafé dat in Kulturhus de Spil een plek zal krijgen, kunnen deelnemers gezellig, ongegeneerd over breien kletsen, zonder oordelende mensen. Het is een soort van veilige haven. . En omdat je breien veel alleen thuis doet, is het fijn om af en toe samen te komen en erover te praten.’ De avonden worden in eerste instantie tot en met 1 juni georganiseerd. Bij voldoende animo, is het de verwachting dat het Breicafé ook in het najaar van 2020 wordt ingepland.

De eerste avond is gepland, maandagavond 10 februari van 20:00 – 21:30 uur.

U hoeft zich niet aan te melden voor het Breicafé en is kosteloos. Wel gelieve eigen materiaal mee te nemen.

Heeft u vragen? Stel ze aan Lia de Heus: liadeheus2455@yahoo.com