Creatief Café – Bierproeverij door Vechtdal Brouwerij (aanmelden: ja)

Agenda archief

Maand

Categorie

Kom dinsdagavond 3 maart 2020 naar Grand Café de SPIL voor een gezellige bierproeverij georganiseerd door Vechtdal Brouwerij uit Dalfsen

Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij brouwt en verkoopt bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alle bieren zijn bovengistend met hergisting op de fles. Het bier is daardoor puur van smaak. We hebben een ruim assortiment bieren dat met de seizoenen mee verandert. Met klinkende namen zoals “Dalfs Blauw”, “Bleke Alie”, Dame van Dalfsen en “Vechtdal Blond” wordt duidelijk dat dit om een regionaal opererende brouwerij gaat.

De brouwerij is een stichting. De doelstelling van de stichting is het bieden van een fijne werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De zorgbrouwerij biedt een nuttige, sociale dagbesteding. Onder het motto: “U een lekker bier, zij een mooie beschutte werkplek”. Werkzaamheden in de brouwerij bestaan uit afvullen, etiketteren, verpakken en natuurlijk veel schoonmaken. Een zorgbrouwerij is niet iets nieuws, maar de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is wel uniek vanwege het particuliere initiatief.

Tijdens de proeverij onder leiding van de brouwer maakt men kennis van de veelzijdigheid aan smaken, geuren en kleuren wat bier te bieden heeft. Ook wordt er uitleg gegeven over het brouwproces zodat de proever een goede indruk krijgt hoe dit gerstenat tot stand komt.

Kosten €15,- per persoon, (bier & bites & uitleg inclusief).

Opgeven kan digitaal via: stefankeijzer@despilnieuwleusen.nl