De Groenmarkt

Agenda archief

Maand

Categorie

De eerste editie van De Groenmarkt vindt plaats in de Pluktuin van De Spil

Nieuwleusen – Zaterdag 10 juni staat de eerste editie gepland van ‘’De Groenmarkt’’. Een nieuw initiatief uit de koker van het team van De Spil uit Nieuwleusen. De pluktuin vormt hierbij het  decor.

‘’We willen deze eerste editie starten met zo een 20 marktkraamhouders’’, aldus Keijzer, manager van Kulturhus De Spil Nieuwleusen. Wij zijn op zoek naar aanbieders van perkgoed, moestuinplantjes, vaste planten en boomkwekerijproducten. We willen daarnaast het aanbod graag uitbreiden met organisaties die aanverwante producten verkopen, de toeleveranciers zogezegd, denk aan leveranciers waar je bijvoorbeeld gereedschap kunt aanschaffen, tunnelkassen, zaden en bijvoorbeeld potten.

Naast een professioneel aanbod van aanbieders, zou Keijzer het ook mooi vinden wanneer inwoners uit Nieuwleusen aanhaken met aanbod. Je ziet vaak dat inwoners zelf ook het een en ander aan te bieden hebben op het gebied van groen of de natuur. Zo zijn er ongetwijfeld inwoners die zelf jam- of honing maken, of misschien wel zelf manden vlechten, of inwoners die zelf stekken kweken en deze willen ruilen met buurtgenoten.

Deze eerste editie worden de eerste 20 marktkramen gratis aangeboden. Dus deelname is gratis, voor zij die zich snel opgeven. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan stefankeijzer@despilnieuwleusen.nl . Graag voor vrijdag 12 mei aanstaande.

De eerste Groenmarkt vindt plaats van 10:00 – 14:00 uur. Tijdens de markt is er ook genoeg te proeven uit de pluktuin. Voor een dag, zal Grand Café de Nieuwe Garde zich verplaatsen naar de pluktuin en zullen er enkele workshops en lezingen plaats vinden over de eetbare tuin. Een bezoek aan de markt is gratis.