Lezing over het boek Aansporing tot het martelaarschap van ds. Kooij

Agenda archief

Maand

Categorie

Lezing over het boek Aansporing tot het martelaarschap van ds. Kooij op 8 januari in bibliotheek Nieuwleusen

Afgelopen zomer heeft dominee Luite-Harm Kooij uit Nieuwleusen een boek uitgebracht met de titel ‘Aansporing tot het martelaarschap’*. Op 8 januari geeft hij een lezing over dit bijzondere boek. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Nieuwleusen en start om 20.00 uur. Drs. L. H. Th. Kooij is predikant van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Nieuwleusen en docent theologie aan hogeschool VIAA te Zwolle.

‘Aansporing tot het martelaarschap’ is een bijzonder en indrukwekkend boek met een duidelijke boodschap voor deze tijd. Het boek gaat over de bekende Bijbelgeleerde van de vroege kerk Origenes van Alexandrië (ca. 185-254) die een boek schreef voor zijn tijdgenoten over het Christelijk martelaarschap. Nu in onze tijd het Christelijk geloof weer net zo marginaal dreigt te worden als in de tijd van Origenes, is het volgens Ds. Kooij goed dat Christenen zich erop voorbereiden te moeten lijden om hun geloof, al is het misschien op een andere manier dan toen. Dit gegeven geeft het boek van Origenes een actuele waarde. Luite-Harm Kooij heeft het boek vertaald en er een uitgebreide inleiding met veel verwijzingen bij geschreven.

Op initiatief van een enthousiaste lezer en de bibliotheek wordt dit werk uit Nieuwleusen gepresenteerd en besproken op 8 januari 2020 van 20.00 – 21.30 uur in de bibliotheek. Adres: De Spil, Koningin Julianalaan 10, Nieuwleusen. De heer Kooij zal het boek presenteren en aansluitend kunnen vragen gesteld worden.

Iedereen die deze lezing wil bijwonen kan zich aanmelden bij Marjan Supèr via m.super@bibliotheekdalfsen.nl of telefonisch via 0529-481772. Ook voor mensen die het boek (nog) niet gelezen hebben kan de avond heel interessant zijn. De toegang is gratis.

*Het boek is te koop tot 1-1-2020 bij Christelijke boekhandel ELAH aan de Burg. Backxlaan 362 te Nieuwleusen en online op o.a.:

https://elahboekenkado.nu/winkel/aansporing-tot-martelaarschap/

https://www.bol.com/nl/p/aansporing-tot-het-martelaarschap/9200000113023812/?suggestionType=browse

https://www.brevieruitgeverij.nl/boeken/9789492433381/aansporing-tot-martelaarschap.html