Muzikaal optreden door Rock Oud Loud

Agenda archief

Maand

Categorie

Muzikaal optreden door Rock Oud Loud op woensdag 26 juni in de Spil.

Rock oud Loud is op 14 november 2013 in Kampen ontstaan. Middels een oproep in de krant werd er gezocht naar 50+ zangers en zangeressen, die het leuk vonden om muziek uit de jaren 60 en 70 te zingen. Vooral de wat steviger en vlotte muziek, zoals The Beatles, The mama’s & the papa’s,The Stones, Status Quo, The Who, The Turtles, The Beach Boys, The Birds, CCR en nog veel meer.

Er bleek behoefte aan zo’n koor en daarom werd het tijd om Rock Oud Loud in andere steden te starten. In oktober 2014 verscheen er in Zwolle een oproep in de media. Er kwamen 15 mensen op af en Rock Oud Loud Zwolle was een feit. In november 2014 een oproep in de media van Epe. Resultaat 65 belangstellenden, waarvan er 30 daadwerkelijk zijn gestart.

Alle drie de koren groeiden snel en zaten al snel aan de max van het aantal deelnemers. Kampen ruim 30, Zwolle ruim 30 en Epe 45. In de drie jaren die volgden, ontstond er binnen de drie koren een heel goede sfeer en het enthousiasme werd alsmaar groter. Er werden optredens geregeld, waarbij twee of zelfs drie koren samengevoegd werden tot één groot koor.

Er moest nog één koor bij ( vond muzikaal leider Yko Hoekstra). Dat werd in oktober 2017 Apeldoorn. Ook nu weer een persbericht via de media. Inmiddels heeft het jongste Rock Oud Loud koor de teller al op bija 50 leden staan.

Dit enorme gezelschap zal optreden in Kulturhus de Spil op 26 juni van 19:30 – 20:15 uur.

Komt dat zien!

Entree = gratis.