Verhalen Café oktober – luister naar het verhaal van Nieuwleusen Synergie (20:00 – 21:00)

Agenda archief

Maand

Categorie

Volgende Verhalen Café vol energie

Hoe kunnen we Nieuwleusen Leefbaar houden? Daarover gaat het op 30 oktober in het volgende VerhalenCafé in de Spil. Vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie vertellen dan hoe ze dat graag samen met Nieuwleusenaren doen. En ook hoe jezelf nu al voordeel kunt hebben van bestaande acties. Het beloven interessante verhalen te worden van vrijwilligers die zich persoonlijk inzetten voor dorp en dorpsbewoners. Van natuurboerderij tot groente voor iedereen en over het belang van de kringloopwinkel. Ook kun je vragen ‘waar die windmolens komen’ en ‘wat ze voor Nieuwleusen betekenen’. En natuurlijk ontbreekt het verhaal over duurzaam wonen in het eigen huis niet.

Uw eigen energie

Vrijwilligers van Synergie vertellen niet alleen wat ze doen. Ze horen ook graag wat de bezoekers van het VerhalenCafé zelf al doen. En wellicht zijn er ook ideeën en andere voorbeelden die we ook in Nieuwleusen kunnen gebruiken. Ook vragen zijn welkom: ‘Hoe kies ik voor groene energie van Nieuwleusen Synergie’? Of ‘hoe weet ik of ik mijn huis moet isoleren’ en ‘hoe start ik samen met mijn buren een project’ ?

Wie jeugd heeft, wil een duurzame toekomst

Nieuwleusen Synergie bestaat nu zeven jaar. Er zijn tientallen vrijwilligers actief, vooral met het oog op de toekomst van het dorp. Daarom is het belangrijk om ook jongeren uit Nieuwleusen te interesseren. Jonge mensen zijn van harte welkom om aan te geven wat voor hen belangrijk is. Als je jong bent, wil je vast zelf ook worden gehoord of misschien wel mee doen.

Inkomsten voor het dorp

Op de website www.NieuwleusenSynergie.nl staat dat alle inkomsten uit initiatieven rechtstreeks terugvloeien naar inwoners van Nieuwleusen. Het motto is dan ook: ‘deur ons, veur ons’. Waartoe dit in de afgelopen zeven jaren heeft geleid, is te horen in het VerhalenCafé op woensdag 30 oktober vanaf 20.00 uur. De organisatie van het Verhalen Café heet oud en dit keer vooral jong van harte welkom.