Opening fotoreportage met sterke verhalen van sterke vrouwen uit Nederland en Kenia

Agenda archief

Maand

Categorie

Opening fotoreportage met sterke verhalen van sterke vrouwen uit Nederland en Kenia

De kracht van vrouwen, verbondenheid en betrokkenheid

In 100 jaar (1919 algemeen vrouwenkiesrecht) hebben vrouwen enorm veel bereikt. Anno 2019 is kiesrecht vanzelfsprekend. Nu gaat het over het recht van vrouwen om zich overal vrij en veilig te bewegen (me too in het westen en tot geweld en vervolging in andere delen van de wereld). Vrouwen tonen zich krachtig in hun streven naar gelijkberechtiging en doen dat vanuit ondernemerschap, persoonlijk leiderschap en empowerment.

De Verenigde Naties richten zich met de sustainable development goals op ”een einde aan armoede in de wereld in 2030”. Vrouwen van Nu en Stichting Melania werken samen in het internationale project Sterke verhalen en sterke vrouwen wereldwijd. Met Europese subsidie is er een fotoreportage en minidocumentaire gemaakt over tien vrouwen in Kenia en Nederland. De fotoreportage wordt geopend door Anke Bruggeman, Melania en Vrouwen van Nu en vertellen ons over de wordingsgeschiedenis. Vervolgens vertelt Anki Dunnewind het verhaal van vier krachtige vrouwen, zoals verwoord in haar boek ”Onbereikbaar”.

Voel je betrokken bij dit onderwerp, kom dan woensdag 30 oktober naar Kulturhus de Spil (Bibliotheek) en deel dan je eigen ervaringen. Aanmelden is niet nodig, tevens geen kosten verbonden aan deelname. De programmering ziet er als volgt uit:

19:30 Inloop

20:00 Opening Anke Bruggeman en Ceciel Bruin (bestuurslid van Melania) en Vrouwen van Nu

20:10 Ceciel vertelt over hoe het project ontstaan en gerealiseerd is

20:45 Rondgang fotoreportage en bijbehorende verhalen

21:00 Anki Dunnewind vertelt over vier overwinningsverhalen die zij in haar boek ”onbereikbaar” heeft opgenomen

21:30 afsluiting en napraten in Grand Café.