Workshop cigar box gitaar bouw door Cigarbox Henri tijdens SPIL Midzomer Festival

Agenda archief

Maand

Categorie

Workshop cigar box gitaar bouw door Cigarbox Henri tijdens SPIL Midzomer Festival

De cigar box gitaar is een oer muziek instrument en uit de USA over komen waaien naar Europa. O.a. de arme bevolking op de katoenplantages in de Mississippi delta had geen geld om dure gitaren te kopen en bouwden ze zelf van oude bezemstelen een paar draden als snaar en een lege oude sigarendoos als klankkast.

‘s Avonds gingen ze in de Juke Joints daarmee muziek maken, die we leerden kennen als blues muziek. Tegenwoordig is de cigar box helemaal hot, met aanvoerders als bv Seasick Steve, Jack White, maar ook Keith Richards van the Rolling Stones en zelfs mensen als Bono van U2 en acteurs als Johnnie Depp, geven de cigar box gitaar een ware cult status.

Wat gaan we doen:

Wij bouwen onder begeleiding van Cigarbox Henri in ca 2 tot 2.5 uur een acoustische, 3 snarige, ongefrette cigar box slide gitaar. Deze authentieke gitaren zijn prachtige instrumenten voor zowel beginners die nog nooit geen snaar instrument in handen hebben gehad als  gevorderden. Spelen op een cigar box gitaar geeft je namelijk een nog intensere beleving van de blues en gitaar muziek in het algemeen!

Na de bouw krijgen de deelnemers les hoe ze hem kunnen stemmen in de open stemming, een bluessong en een rock lick kunnen spelen en hoe de gratis bottleneck die als slide wordt meegeleverd, te gebruiken. Na afloop gaat men naar huis met een mooie eigen gebouwde gitaar en ook nog eens de gratis  videolessen “How to play” erbij, om zich thuis verder te kunnen bekwamen in het gitaar spel.

Kosten van deze workshop is al mogelijk vanaf 85,- euro per deelnemer (afhankelijk van aantal deelnemers ). Tevens is het mogelijk om voor slechts 20,- euro extra, tegelijk al een piëzo element erin te bouwen, zodat de gitaar semi-acoustisch is en dus op een gitaar versterker kan. Als deelnemer hoef je zelf niets mee te nemen, alle materialen en gereedschappen zullen aanwezig zijn. Belangrijk is wel om je vooraf op te geven ivm voorbereiding van de instrumenten. En of men een links of rechtshandige wil en wel of geen elementje erin zou willen.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan: bighouse1@kpnplanet.nl