Workshop lasersnijder voor volwassenen

Agenda archief

Maand

Categorie

Workshop lasersnijder voor volwassenen (19:30 – 20:30 uur)

Heb je altijd al eens willen 3D printen? Of wil je iets in hout laseren met een echte lasersnijder? Heb je een t-shirt die je met een gave opdruk wilt bedrukken?
Dit kun je allemaal zelf doen met de Makerkar, een mobiel fablab. De Makerkar rouleert tussen de verschillende vestigingen. Op de activiteitenpagina kun je de planning inzien.

Voor wie ?
Bibliotheek Dalfsen wil voor een breed publiek het leren van nieuwe digitale vaardigheden aanbieden.

Omschrijving:
Daarom organiseren we demonstraties en workshops met de Makerkar, een flexibel mobiel fablab. Onze doelgroep is kinderen en volwassenen.

Wat kun je maken ?
In de makersplaats hebben we een 3D-printer, een vinylsnijder en een lasersnijder. Je maakt je ontwerp op de aangesloten laptops met bijbehorende software. Na een training kun je dan je ontwerp printen, rasteren, graveren of uitsnijden. Er is geen specifieke wetenschappelijke of technische voorkennis nodig.

De apparatuur in het kort
Lasersnijder

De lasersnijderLasersnijder snijdt tekeningen (of rastert afbeeldingen) in hout, karton of plexiglas. Je maakt zelf een tekening in Inkscape, dit is een uitgebreid en gratis vectortekenprogramma. Deze tekening wordt dan door de lasersnijder uitgesneden of gegraveerd in hout, zodat je je eigen ontwerp kan meenemen naar huis.

 

Het innovatieproject ‘De kar trekt’ wordt mogelijk gemaakt door de Koninklijke Bibliotheek en de Makerkar is eigendom van de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen.

De ontwerper van de Makerkar is Bart Bakker van FabLab Benelux. Een open source ontwerp, zie ook www.makerkar.nl